به گزارش «نماینده»، محمد دهقان عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در سخنانی با اشاره به وظایف و اختیارات هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: براساس بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، رهبر انقلاب اختیار دارند که به سیاست های کلی نظام نظارت داشته باشند.
وی افزود: طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی رهبری میتوانند نظارت بر سیاست های کلی نظام را به شخص دیگری تفویض کنند که بر این اساس رهبری این نظارت را به مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض کرده اند.
این حقوقدان مجلس تاکید کرد: هیئت نظارتی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده، به نظر میرسد که خودشان با سرعت بیشتری میبایست آیین نامه را اصلاح میکردند، به هر حال اختیار و وظیفه ای به آنها واگذار شده، ظاهر همان طور که امروز در این جلسه حضور نیافتند، خیلی جدی هم برای برگزاری جلسات هم اهتمام ندارند.
دهقان تصریح کرد: اعضای هیئت عالی نظارت به وسط میدان بیابند و درباره وظایف شان و ابهاماتی که در این زمینه وجود دارد، پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه قرار نیست فرمان رهبر انقلاب روی زمین بماند، اظهار داشت: ممکن است سؤالی پیش بیاید که نسبت این هیئت عالی نظارت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و مجلس چیست، باید عرض کنم که این هیئت به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب اسلامی وظیفه دارد که بر اجرای سیاست های کلی نظارت کند.
شأن هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران از خود مجمع نیز بالاتر است
نماینده مردم نقندر در مجلس اضافه کرد : شأن هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران از خود مجمع نیز بالاتر است و اگر این هیئت نظری دارد، شورای نگهبان هم باید از آن تبعیت کند.
دهقان اضافه کرد: این هیئت متشکل از ۱۵ نفر است که بهطور اختصاصی وظیفه دارند که به اجرای صحیح سیاست های کلی نظام نظارت داشته باشند.
وی ادامه داد: طبق آنچه که بنده درک میکنم، این هیئت به دلیل اینکه اختیار مستقیم از رهبری انقلاب دارد، درباره اظهار نظر پیرامون سیاست های کلی نظام، شأنش بالاتر از مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز هست، نظر این هیئت بر نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز حاکم است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: نظرات هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بر دولت، مجلس، شورای نگهبان و حتی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز حاکم و لازم الاتباع است.
تخلف لاریجانی در اصرار فردی بر دو مصوبه FATF
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در بخشی از سخنانش و در پاسخ به سوالی در خصوص ایراد اخیر شورای نگهبان به دو لایحه مربوط به FATF (پالرمو و اصلاح قانون پولشویی) مبنی بر اینکه ایرادات مجمع تشخیص مصلحت نظام به این دو لایحه برطرف نشده است، اظهار داشت: اقدام آقای لاریجانی در ارجاع مستقیم این دو لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام خلاف صریح قانون است که مصوبه مورد ایراد شورای نگهبان را بدون بررسی در کمیسیون تخصصی از طرف دفترش مورد اصرار قرار داده و به مجمع فرستاده است.
دهقان با تأکید بر اینکه رئیس مجلس حق اصرار فردی بر مصوبه مجلس را ندارد و باید مراحل آن را طی کند، تصریح کرد: به نظر من، مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یک نهاد بالادستی باید این دو لایحه را به مجلس برگرداند و اجازه ندهد این مسائل خلاف قانون تبدیل به رویه شود.
نظر شما